GREENING TOWARDS URBAN RESILIENCE | Colgeocat
Agenda

GREENING TOWARDS URBAN RESILIENCE

Tipus d'activitat: Conferència
Organitzat per: AMB
Dates: 14 i 15 de març de 2023
Lloc: Àrea Metropolitana Barcelona


Descripció:

Conferència final del LIFE UrbanGreeningPlans

 L’Estratègia de biodiversitat 2030 de la EU fa una crida a les ciutats de més de 20.000 habitants a crear plans per a la renaturalització urbana, els urban greening plans , que tenen com a objectiu retornar la natura a les ciutats tot reforçant la biodiversitat i mitigant els efectes del canvi climàtic. Aquest és el marc del LIFE UrbanGreeningPlans un projecte de dos anys que se centra en l’aplicació pràctica de mesures per incentivar aquesta renaturalització.

Com podem potenciar els serveis ecosistèmics a les nostres ciutats? Com poden els espais verds contribuir a la resiliència urbana? Com podem incorporar l’ecologia urbana en diferents nivells de govern? Són qüestions que intentarem respondre durant aquest acte d’alt nivell.

En aquesta última conferència del LIFE UrbanGreeningPlans reunirem persones de diferents disciplines per reflexionar sobre la renaturalització urbana, compartir els millors casos d’estudi i treballar per aconseguir un marc de treball comú. Per fer-ho, tindrem en compte múltiples escales i angles. Estudiarem un ampli ventall d’ecosistemes urbans: boscos urbans, parcs, o corredors verds i blaus, entre d’altres. A més, considerarem el context actual d’emergència climàtica, ràpida urbanització i incertesa social.

Estem treballant en un programa innovador i interactiu. A més dels representants dels diferents socis del projecte LIFE UrbanGreeningPlans tindrem interlocutors i moderadors per inspirar-nos. Us anirem informant de les novetats, però de moment, reserveu-vos la data!