Monitoratge d’esllavissades per a sistemes d’alerta primerenca | Colgeocat
Agenda

Monitoratge d’esllavissades per a sistemes d’alerta primerenca

Tipus d'activitat: Seminari
Organitzat per: ICGC
Dates: Dimecres 19 i 26 d'abril de 2023 i 3 i 10 de maig de 2023
Lloc: Online
Horari: 14h - 15h
Preu: Gratuït


Descripció:

Aquesta sèrie de seminaris web està organitzada en el marc dels projectes “PyrMove” i “GeoRisk” com a part de les activitats de difusió.

L’objectiu de la sèrie de seminaris web és presentar noves tècniques i conceptes que podrien ajudar en el monitoratge i el modelat de les esllavissades. Aquestes noves solucions poden ser la base d’alguns Sistemes d’Alerta Primerenca per al control i la gestió del risc, per tal de reduir danys o pèrdues.

Agenda de seminaris web:

  • Dimecres, 19 d’abril de 2023, de 14 a 15 hores. Remote sensing monitoring: InSAR & Multispectral analysis of optical images.  Guillem Domènech (DARES Technology)
  • Dimecres, 26 d’abril de 2023, de 14 a 15 hores. ShapeArrays for landslide monitoring.  Andre Silva (Measurand) & Daniele Fornelli (Geotechnical Observations)
  • Dimecres, 3 de maig de 2023, de 14 a 15 hores.  Operational Systems for Real-time Management and Forecasting of Landslides and FloodsDr. Antonio Abellan (Research Center on the Alpine Environment) -per confirmar-
  • Dimecres, 10 de maig de 2023, de 14 a 15 hores. Investigation of rockfall source areas by thermal imaging techniques.  Marc-Henri Derron, Michel Jaboyedoff, Antoine Guérin (UNIL, Faculty of Geosciences and Environment)

Instruccions pràctiques per seguir els seminaris web:

  • Les sessions tècniques es faran en anglès.
  • L’assistència és gratuïta.
  • Els seminaris web es faran en línia mitjançant una sessió de Google MEET.
  • Les sessions següents poden emprar un codi MEET diferent.  Per obtenir una invitació a cada sessió, es requereix un registre previ al seminari web enviant un correu electrònic a EWS.webinars.April2021@gmail.com , indicant la vostra intenció d’assistir a un o a diversos seminaris. Aleshores, rebreu l’enllaç al/s seminari/s web corresponent/s el dia abans de cada sessió. (Ull!, el “2021” en l’adreça de correu electrònic no és un error; aquest compte de Gmail es va configurar per a l’edició de 2021!) .

Si necessiteu informació addicional, no dubteu en posar-vos en contacte amb els responsables dels seminaris web: Josep Gili Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) – Marc Janeras Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC).

 

Sobre els projectes:

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), entre d’altres, han col·laborat en els projectes “PyrMove” i “GeoRisk”.

El projecte “PyrMove“, “Prevenció i gestió transfronterera del risc associat a esllavissades del terreny” (Ref. EFA364/19), està cofinançat per Interreg VA, POCTEFA, i per l’European Regional Development Fund, ERDF. Més informació a https://www.pyrmove.eu/

El projecte “GeoRisk“, “Avenços en l’anàlisi quantitativa del risc de caiguda de roques” (PID2019-103974RB-I00/ MCIN / AEI / 10.13039/501100011033), està cofinançat pel Ministerio de Ciencia e Innovación (MCIN) i per l’Agencia Estatal de Investigación (AEI) en el marc del Plan Estatal de Recerca i Innovació Científico-tècnica. Més informació a https://georisk.upc.edu/es

Ambdós projectes pretenen avançar en el coneixement de la perillositat de les grans esllavissades i caigudes de roques per millorar la gestió del risc associat. Una de les principals tasques dels projectes  “PyrMove” i “GeoRisk” és difondre solucions de mitigació de riscos entre el món acadèmic (estudiants i professors), els professionals i les empreses que treballen en aquest camp, incloses les administracions i les autoritats responsables de les àrees propenses a les esllavissades. És per això que aquesta sèrie de seminaris web és part de les activitats de difusió d’aquests projectes.