10ES OLIMPÍADES DE GEOLOGIA DE CATALUNYA

CELEBRADES EL PASSAT 8 DE MARÇ.

Un any més, COLGEOCAT s’ha sumat a l’AEPECT i a la resta d’entitats col·laboradores en l’organització de les Olimpíades de Geologia de Catalunya, dirigides als alumnes de batxillerat matriculats durant el curs 2018-2019 a qualsevol centre de Catalunya.

L’objectiu d’aquestes Olimpíades és estimular i implicar els estudiants en el coneixement de la Geologia, remarcant la seva importància en el món actual com la ciència que ens ajuda a conèixer i entendre el nostre planeta, i promocionant alhora el seu progrés i desenvolupament.

Divendres 8 de març es va celebrar la 10a edició. Les proves es van realitzar a les quatre seus provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. La prova a realitzar va consistir en un test teòric de 50 preguntes de geologia general i una prova pràctica de grup, en la qual havien de completar un tall geològic i identificar minerals, roques i fòssils que estaven relacionats amb el tall, i respondre preguntes aplicades relatives a riscos, recursos i impactes geològics associades al tall.

Del total de 577 estudiants participants, majoritàriament de 1r i 2n de Batxillerat, procedents de 60 centres catalans241 dels quals ho van fer a Barcelona97 Tarragona97 Lleida; i 137 Girona. Els guanyadors de cada província participaran en la fase final estatal a Càceres, el 6 d’abril del 2019.

Tots els detalls de les Olimpíades catalanes i dels guanyadors AQUÍ.

Durant l’espera del lliurament de premis a la demarcació de Girona, els alumnes i professors van poder assistir a la conferència Gea! La Geologia té nom de dona” impartida per Cèlia Montalban, estudiant guanyadora de les olimpíades de Geologia 2017.

(Imatge: Alumnes fent les proves  teòriques UB)

Documents adjunts 10ES OLIMPÍADES DE GEOLOGIA DE CATALUNYA:
Publicat el 15 de març del 2019