14a Olimpíada de Geologia de Catalunya

El divendres 3 de març de 2023 s’han celebrat les 14nes Olimpíades de Geologia de Catalunya, promogudes per la “Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT)” juntament amb la “Sociedad Geológica de España (SGE)”.

En aquesta edició tots els participants han realitzat la prova de manera simultània en alguna de les seus de Barcelona (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona i Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa), Lleida (Universitat de Lleida), Girona (Universitat de Girona) i Tarragona (Universitat Rovira i Virgili).

Enguany la suma d’alumnes inscrits ha estat de 390 estudiants, majoritàriament de 1r i 2n de Batxillerat procedents de 36 centres d’arreu del territori català.

Lleida 55 participants de 5 centres / Manresa 61 participants de 6 centres / UB 78 participants de 6 centres / Tarragona URV 48 participants 4 centres / UAB 57 participants de 7 centres /
Girona 91 participants de 8 centres

La prova té una part teòrica que consisteix en un qüestionari de coneixements generals de geologia i que es respon de forma individual. A continuació es realitza la part pràctica que consisteix en identificar mostres de fòssils, roques i minerals i completar informació de mapes,
blocs diagrama i talls geològics.

Documents adjunts 14a Olimpíada de Geologia de Catalunya:
Publicat el 8 de març del 2023