6es OLIMPÍADES DE GEOLOGIA DE CATALUNYA

Celebrades el 6 de febrer.

Un any més, COLGEOCAT s’ha sumat a l’AEPECT i a la resta d’entitats col·laboradores en la organització de les Olimpíades de Geologia de Catalunya, dirigides als alumnes de batxillerat matriculats  durant el curs 2014-2015 a qualsevol centre de Catalunya.  

L’objectiu d’aquestes Olimpíades és estimular i implicar els estudiants en el coneixement  de la Geologia, remarcant la seva importància en el món actual com la  ciència que ens ajuda a conèixer i entendre el nostre planeta, i  promocionant alhora el seu progrés i desenvolupament.  

El passat divendres 6 de febrer es va celebrar la 6ª edició. Les proves es van realitzar a les quatre seus provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

La fase territorial de Barcelona va tenir lloc a tres espais diferents: a la Universitat Autònoma de Barcelona, a la Universitat de Barcelona i a la Universitat Politècnica de Manresa.

L’entrega de premis a la Facultat de Geologia de la UB va comptar amb l’assistència del Vicepresident del COLGEOCAT, Xavier Cuello, i del Sr. Joan Gumbert, de la Subdirecció General d’Innovació, Formació i  Orientació del Departament d’Ensenyament, que enguany han recolzat  activament les Olimpíades.

Dels 463 alumnes participants, majoritàriament de 1r i 2n de Batxillerat, 238 ho van fer a Barcelona, 99 a Tarragona, 40 a Lleida i 86 a Girona. Els guanyadors de cada província participaran a la fase final estatal a Alacant el  21 de març del 2015, de la qual sortiran els 4 alumnes que representaran Espanya a la convocatòria internacional, que tindrà lloc a Pocos de Caldas, a l’Estat de Minas Gerais, al Brasil, el proper mes d’octubre.

Tots els detalls dels guanyadors AQUÍ.

 

(Imatge: COLGEOCAT. D’esquerra a dreta: Sr. Joan Gumbert, Sr. Lluís Cabrera, Dr. Joaquim Nogués)

Documents adjunts 6es OLIMPÍADES DE GEOLOGIA DE CATALUNYA:
Publicat el 10 de febrer del 2015