7a EDICIÓ POSTGRAU EN VULCANOLOGIA

Curs de Postgrau reconegut per la Fundació Universitat de Girona.

La 7a edició del Postgrau en Vulcanologia, sota la direcció acadèmica de Joan Martí Molist i Adelina Geyer Traver, professors d’investigació del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC), es realitza a Olot per aprofitar lentorn volcànic i els  afloraments presents en làmbit del Parc Natural de la Zona Volcànica de  la Garrotxa.

El Postgrau inclou sessions teòriques, on es tractaran els principals conceptes de la vulcanologia actual; sessions de camp, per aprendre els mètodes destudi dels dipòsits volcànics i laplicació de tècniques geofísiques i geoquímiques de vigilància; i sessions pràctiques sobre aplicació de mètodes i tecnologies de laboratori, gestió de bases de dades i tractaments numèrics.  

Els principals objectius són:

– Explicar el funcionament dels volcans.

 – Conèixer els riscos associats i els beneficis que comporten els volcans.

 – Interpretar els productes del vulcanisme.

– Simular possibles riscos volcànics.  

– Analitzar, en detall, la integració dels volcans a la societat.  

– Repassar, en detall, les últimes recerques científiques en el coneixement de les dinàmiques eruptives, en els seus efectes, en la predicció i prevenció de les erupcions, en la vigilància dels volcans, en laprofitament econòmic i també en els aspectes educatius.

El Postgrau s’inicia el dilluns 8 d’octubre i finalitza el diumenge 21 d’octubre de 2018, amb un total de 125 hores. El cost és de 520 i la data límit per inscriure’s és el 30 setembre.

Es pot consultar tota la informació al següent ENLLAÇ.

 

(Font: FES / Imatge: Curs Postgrau Vulcanologia 2016)

Publicat el 29 de març del 2018