7ES OLIMPÍADES DE GEOLOGIA DE CATALUNYA

Celebrades el passat 26 de febrer.  

Un any més, COLGEOCAT s’ha sumat a l’AEPECT i a la resta d’entitats col·laboradores en l’organització de les Olimpíades de Geologia de Catalunya, dirigides als alumnes de batxillerat matriculats durant el curs 2015-2016 a qualsevol centre de Catalunya.  

L’objectiu d’aquestes Olimpíades és estimular i implicar els estudiants en el coneixement de la Geologia, remarcant la seva importància en el món actual com la ciència que ens ajuda a conèixer i entendre el nostre planeta, i promocionant alhora el seu progrés i desenvolupament.

Divendres 26 de febrer es va celebrar la 7a edició. Les proves es van realitzar a les quatre seus provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.

La prova a realitzar va consistir en un test teòric de 50 preguntes de geologia general i una prova pràctica de grup, en la qual havien de completar un tall geològic i identificar minerals, roques i fòssils que estaven relacionats amb el tall, i respondre preguntes aplicades relatives a riscos, recursos i impactes geològics associades al tall.

Del total de 463 estudiants participants, majoritàriament de 1r i 2n de Batxillerat, 203 ho van fer a Barcelona; 86 a Tarragona; 72 a Lleida; i 106 a Girona. Els guanyadors de cada província participaran en la fase final estatal a Jaca el 9 d’abril del 2016, de la qual sortiran els 4 alumnes que representaran Espanya a la convocatòria internacional (10a edició de la IESO 2016), que se celebrarà a lagost a la Prefectura de Mie, Japó.

Tots els detalls de les Olimpíades catalanes i dels guanyadors AQUÍ.     

 

(Font/Imatge: AEPECT. Tall geòlògic prova pràctica de grup)

Publicat el 14 de març del 2016