8ES OLIMPÍADES DE GEOLOGIA DE CATALUNYA

Celebrades el passat 3 de febrer.

Un any més, COLGEOCAT s’ha sumat a l’AEPECT i a la resta d’entitats col·laboradores en l’organització de les Olimpíades de Geologia de Catalunya, dirigides als alumnes de batxillerat matriculats durant el curs 2016-2017 a qualsevol centre de Catalunya.  

L’objectiu d’aquestes Olimpíades és estimular i implicar els estudiants en el coneixement de la Geologia, remarcant la seva importància en el món actual com la ciència que ens ajuda a conèixer i entendre el nostre planeta, i promocionant alhora el seu progrés i desenvolupament.

 Divendres 3 de febrer es va celebrar la 8a edició. Les proves es van realitzar a les quatre seus provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.  

La prova a realitzar va consistir en un test teòric de 50 preguntes de geologia general i una prova pràctica de grup, en la qual havien de completar un tall geològic i identificar minerals, roques i fòssils que estaven relacionats amb el tall, i respondre preguntes aplicades relatives a riscos, recursos i impactes geològics associades al tall.  

Del total de 419 estudiants participants, majoritàriament de 1r i 2n de Batxillerat, procedents de 45 centres catalans, 178 dels quals ho van fer a Barcelona; 59 a Tarragona; 68 a Lleida; i 118 a Girona.

Els guanyadors de cada província participaran en la fase final estatal a Béjar, Salamanca, l’1 d’abril del 2017, de la qual sortiran els 4 alumnes que representaran Espanya a la convocatòria internacional (11a edició de la IESO 2017), que se celebrarà a lagost a la Université de la Côte dAzur, a Niça, França.  

Tots els detalls de les Olimpíades catalanes i dels guanyadors AQUÍ.     

 

(Font/Imatge: AEPECT. Morfologia del tall geològic de la prova pràctica de grup)

Publicat el 2 de març del 2017