9ES OLIMPÍADES DE GEOLOGIA DE CATALUNYA

Celebrades el passat 23 de febrer.

Un any més, COLGEOCAT s’ha sumat a l’AEPECT i a la resta d’entitats col·laboradores en l’organització de les Olimpíades de Geologia de Catalunya, dirigides als alumnes de batxillerat matriculats durant el curs 2017-2018 a qualsevol centre de Catalunya.

L’objectiu d’aquestes Olimpíades és estimular i implicar els estudiants en el coneixement de la Geologia, remarcant la seva importància en el món actual com la ciència que ens ajuda a conèixer i entendre el nostre planeta, i promocionant alhora el seu progrés i desenvolupament.

Divendres 23 de febrer es va celebrar la 9a edició. Les proves es van realitzar a les quatre seus provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona.  La prova a realitzar va consistir en un test teòric de 50 preguntes de geologia general i una prova pràctica de grup, en la qual havien de completar un tall geològic i identificar minerals, roques i fòssils que estaven relacionats amb el tall, i respondre preguntes aplicades relatives a riscos, recursos i impactes geològics associades al tall.

Del total de 563 estudiants participants, majoritàriament de 1r i 2n de Batxillerat, procedents de 57 centres catalans, 242 dels quals ho van fer a Barcelona; 77 a Tarragona; 81 a Lleida; i 143 a Girona.

Els guanyadors de cada província participaran en la fase final estatal a Segovia, el 17 de març del 2018, de la qual sortiran els 4 alumnes que representaran Espanya a la convocatòria internacional, la 12a edició de la IESO 2017, que se celebrarà a lagost a Tailàndia.

Tots els detalls de les Olimpíades catalanes i dels guanyadors AQUÍ.

Durant lespera del lliurament de premis a la demarcació de Girona, els alumnes i professors van poder assistir a la conferència La Geologia a la vida quotidiana. El treball dels professionals de la Geologia impartida pel nostre company Lluís Fructuoso, membre del Consell de Govern del COLGEOCAT.

(Font/Imatge: AEPECT. Taula amb el Dr. Teixell i Dr. Casas de la UAB i Xavier Joan Vicepresident de lAEPECT donant la benvinguda als participants)

Documents adjunts 9ES OLIMPÍADES DE GEOLOGIA DE CATALUNYA:
Publicat el 6 de març del 2018