ACTE D’INAUGURACIÓ DEL NOU GRAU DE CIÈNCIES DEL MAR DE LA UB

Celebrat el passat dimecres 23 de setembre.

LAula Magna de la Facultat de Geologia de la UB va acollir el passat dimecres 23 de setembre lacte inaugural del nou grau de Ciències del Mar, una de les principals novetats acadèmiques de la Universitat de Barcelona per al curs 2015-2016.

Amb el nou grau de Ciències del Mar a la UB, es consoliden definitivament a Catalunya els estudis universitaris en aquest àmbit, trenta anys després de la posada en marxa del programa de doctorat de Ciències del Mar, i vuit anys després dengegar el màster dOceanografia i Gestió del Medi Marí.  

Aquest ensenyament esdevé una aposta de futur com a títol multidisciplinari dexcel·lència en temàtiques ambientals i de gestió marines. El nou grau sorganitza en quatre cursos, amb un total de 240 crèdits, i ofereix seixanta places de nou accés cada curs. Dins del pla destudis tenen un pes especial la biologia, la geologia i lecologia marines, i es posa èmfasi en els continguts de caràcter transversal, instrumental i professionalitzador. Així els estudiants rebran una formació transdisciplinària, àmplia i rigorosa, centrada en la biologia i la geologia, i també en la resta de ciències bàsiques, així com en aspectes del dret i leconomia relacionats amb el mar.  

El nou grau està adscrit a la Facultat de Geologia i es desenvoluparà en estreta col·laboració amb les Facultats de Biologia, Farmàcia, Física, Dret i Economia i Empresa de la UB, i amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya.

Aquesta titulació obre grans possibilitats professionals perquè abasta sectors dactivitat tan importants com lalimentari, lenergètic, la gestió, lordenació i les actuacions a la costa i els fons marins, així com el medi ambient marí, entre daltres. Els nous graduats sortiran preparats per incorporar-se a empreses privades i públiques, administracions, centres de recerca i organitzacions internacionals.

Lacte dinauguració va estar presidit pel degà de la Facultat de Geologia, el Dr. Lluís Cabrera, i va comptar amb la participació de representants de diferents entitats i institucions de relleu en aquest àmbit. Convidat pel deganat de la Facultat de Geologia de la UB, va assistir el President del COLGEOCAT, Ramon Pérez.

 

VÍDEO DE L’ACTE

 

(Font/Imatge: UB)

Publicat el 28 de setembre del 2015