Adéu al nostre Company Xavier Berástegui

Malauradament us hem de comunicar que el nostre company geòleg Xavier Berástegui Batalla ens ha deixat aquest passat divendres 6 de maig.

Nascut a Barcelona l’any 1954, es va llicenciar en Ciències Geològiques l’any 1980, començant a treballar com a geòleg per a la Generalitat de Catalunya l’any 1984.

Com a geòleg va liderar i participar en projectes emblemàtics del nostre país com ara el Mapa Geològic de Catalunya 1:250.000, el tall geològic del Pirineu ECORS, els primers fulls del mapa geològic 1:25.000 o l’Atles Geològic de Catalunya.

En Xavier Berástegui ha estat sens dubte un professional de referència de la geologia essent Cap de l’Àrea de Geologia del Servei Geològic i, posteriorment, Subdirector Tècnic de l’Institut Geològic de Catalunya.

De coneixements amplis i de reconegut prestigi, va destacar especialment pel seu compromís personal amb la importància que el coneixement geològic té en la nostra societat i en la planificació del territori. L’existència del programa de cartografia sistemàtica actual de casa nostra es deu principalment a la seva capacitat de treball, i a l’esperit de servei públic que ha guiat sempre les seves iniciatives

El nostre més sincer condol a la família i amics.

Documents adjunts Adéu al nostre Company Xavier Berástegui:
Publicat el 10 de maig del 2021