Barcelona ajuda a perfilar el nou protocol del clima

Més de 4.000 delegats de 170 països participen fins a divendres a Barcelona en les converses preparatòries de la XV Conferència de les Parts de la Convenció Marc de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic (COP-15) que se celebrarà del 7 al 18 de desembre a Copenhaguen.

Les Barcelona Climate Change Talks 2009 són l’última reunió oficial de caràcter general abans de les sessions de desembre on s’hauria d’aprovar el nou acord de lluita contra el canvi climàtic, com a continuació del famós Protocol de Kyoto.
La convocatòria internacional aplega aquesta setmana a Barcelona tres grans grups de participants. Per una banda, en les negociacions oficials que protagonitzaran els delegats dels Estats. Per una altra, de forma paral·lela, els observadors internacionals acreditats treballaran en activitats complementàries i seguiment de les converses oficials. A més, els grups ecologistes, organitzacions socials i institucions diverses realitzaran durant tota la setmana, a diversos punts de la ciutat, mig centenar d’activitats de divulgació, sensibilització i protesta per reclamar un major compromís dels poders polítics en la lluita contra el canvi climàtic. Aquests treballs preparatoris tenen un caràcter essencialment tècnic i l’última paraula haurà d’arribar en les últimes sessions de la reunió de Copenhaguen.

AVUI

Publicat el 16 de novembre del 2009