CICLE SOBRE CANVI CLIMÀTIC I RISCOS TERRITORIALS A CATALUNYA

Realitzat el passat mes de maig.

Durant els dies 6, 13, 20 i 27 de maig, s’ha desenvolupat el cicle formatiu sobre Canvi Climàtic i Riscos Territorials a Catalunya. Nous reptes i oportunitats professionals, organitzat conjuntament pel COLGEOCAT, la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya (DCGC) i el Col·legi d’Ambientòlegs de Catalunya (COAMB).

La convocatòria, que ha aplegat quasi una vintena de persones, ha comptat amb la intervenció de representants del món científic, professional i de les administracions públiques, per tractar amb rigor l’estat actual de la planificació, la gestió i la intervenció en tres dels riscos territorials més recurrents a Catalunya (hidrològics, geològics i forestals), prenent especial atenció als efectes del canvi climàtic, aportant les darreres novetats en la temàtica i destacant el paper dels professionals en les polítiques i plans existents en aquesta matèria.

El Vicepresident del COLGEOCAT, Sr. Xavier Cuello, el President del DCGC, Sr. Jaume Busquets, i la Presidenta del COAMB, Sra. Susana Pascual, van inaugurar el cicle amb una sessió introductòria centrada en el canvi climàtic i els seus riscos a escala general.

La segona sessió es va enfocar en els riscos hidrològics (inundacions, espais fluvials i espais litorals).

Els riscos geològics: esllavissaments del terreny i despreniments de roques, va ser el tema de la tercera jornada, moderada pel nostre company Joan Manuel Vilaplana, i amb la participació dels geòlegs Jordi Corominas, Carles Raïmat i Pere Buxó

La darrera sessió sobre la prevenció dels incendis forestals a partir de la gestió del territori va concloure el cicle formatiu interdisciplinari, que ha posat en contacte a experts i professionals de diferents disciplines.

La valoració del curs per part dels assistents, que han pogut formular preguntes als ponents i expressar la seva opinió en els diferents punts tractats, així com dels col·legis organitzadors ha estat molt positiva

 

(Imatge d’esquerra a dreta: Jaume Busquets, Xavier Cuello i Susana Pascual)

Publicat el 25 de juny del 2015