CITY TO CITY BARCELONA FAD AWARD

Temàtica 2018: Aigua i ciutat.

L’any 2008 es va constituir el premi City to City Barcelona FAD Award, amb l’objecte de reconèixer experiències urbanes significatives darreu del món, projectes ja desenvolupats que hagin tingut un impacte positiu a les seves ciutats i, sobretot, en els seus habitants, i que hagin donat forma a altres models de convivència més justos i igualitaris.

El premi City to City Barcelona FAD Award està organitzat pel FAD (Foment de les Arts i del Disseny) i compta amb el suport principal de lAjuntament de Barcelona.

La convocatòria del 2018 es presenta sota el nom Aigua i ciutat i pretén obrir un debat molt ampli al voltant daquest element fonamental per a la vida humana i inherent al mateix naixement de la civilització i dels assentaments urbans, amb l’objectiu de trobar arreu del món projectes diversos que plantegin solucions a la convivència amb laigua un bé tan imprescindible com escàs a les ciutats, en un moment de la nostra història en el qual és més necessari que mai repensar lús responsable daquest recurs.

Són candidats a rebre el premi aquells projectes diniciativa tant institucional com ciutadana, com també els que són fruit duna col·laboració entre ambdues esferes, que tinguin laigua com a centre de la seva proposta.

Laproximació al tema pot donar-se des dun ampli ventall dàmbits professionals, com ara lenginyeria, larquitectura, el disseny o lurbanisme, però també des de la pedagogia, lart, lecologia, lactivisme urbà o qualsevol altra disciplina que treballi dins del camp dallò urbà.

El resultat daquests projectes ha de suposar, en tot cas, un clar benefici per als habitants de cada lloc respectiu, una millora de la seva qualitat de vida i una contribució a fer una ciutat més habitable, sostenible, justa i participativa.

El termini per a la presentació de candidatures finalitzarà el dia 16 de març de 2018.

Es poden consultar tots els detalls accedint a les BASES.

 

(Imatge: logo City to City Barcelona Fad Award)

Publicat el 6 de març del 2018