COLGEOCAT ES REUNEIX AMB LA DIPUTACIÓ DE GIRONA

Dijous 7 de juliol.

El passat dijous 7 de juliol representants de la Comissió de Geotèrmia del COLGEOCAT van ser rebuts pel Diputat de Medi Ambient de la Diputació de Girona, lIl·ltre. Sr. Lluís Costabella.   

La trobada va tenir lloc a Girona, a la seu de la Diputació, on van assistir també el Sr. Narcís Vicens, Cap de Serveis en funcions de lÀrea de Medi Ambient, i el Sr. Enric Llauger, Assessor de Ple de la Diputació (Coordinador del Grup CiU).  

En la reunió es va plantejar la necessitat de difondre  la geotèrmia dins de làmbit local (Diputació, Ajuntaments i Consells Comarcals) com a font denergia renovable, ja que sovint és la gran oblidada.

Durant més duna hora i mitja, es van presentar els avantatges del recurs geotèrmic i la seva implantació al territori, i es van sondejar les possibilitats de com la Diputació de Girona, a través de lÀrea de Medi Ambient, i amb el suport de la Comissió de Geotèrmia del COLGEOCAT, pot donar-lo a conèixer.  Tot plegat va quedar concretat en la necessitat dincorporar la geotèrmia de molt baixa entalpia, dins dels programes, convocatòries dajuts, i instruments de planejament sostenible i assessorament mediambiental, que té la diputació gironina, a través del Consell dIniciatives Locals per al Medi Ambient (CILMA), i que dóna suport als 221 municipis de les seves comarques.

La Comissió de Geotèrmia, ha quedat emplaçada per les pròximes setmanes, a mantenir una reunió de treball amb els responsables tècnics del programa Beenergi de la Diputació de Girona (Àrea dAcció Territorial. Medi Ambient), que ofereix assistència tècnica, jurídica i financera necessària als municipis adherits al Pacte dalcaldes, amb la finalitat de mobilitzar inversions que promoguin leficiència energètica en lenllumenat públic i en els edificis públics municipals (shi inclou la creació de xarxes de calor).

Publicat el 8 de juliol del 2016