Concessió de la Medalla d’Or de la UB a la Dra. Carmina Virgili

El passat 24 de maig de 2011, la Universitat de Barcelona va concedir la seva Medalla d’Or a la Catedràtica de Geologia Dra. Carmina Virgili, per la seva trajectòria humana i científica.

L’acte va estar presidit pel Dr. Dídac Ramírez, rector de la UB; Dr. Jordi Garcia, Secretari General; i Dr. Lluís Cabrera, degà de la Facultat de Geologia.

Carmina Virgili i Rodón, va néixer el 1927 i es va doctorar en Geologia per la UB el 1956. Professora, catedràtica, directora de departament i degana de diverses universitats espanyoles i franceses, es va convertir en la primera dona catedràtica de la Universidad de Oviedo, i tercera de l’Estat Espanyol, en obtenir, el 1963, la Cátedra de Estratigrafia d’aquesta Universitat.

El 2005 Colgeocat li va otorgar el títol de Col·legiada d’Honor, i el 2008 va ser investida Doctora Honoris Causa per la Universitat de Girona, títol honorífic a sumar als molts que ha rebut al llarg de la seva extensa trajectòria professional i científica.

Ha publicat més d’un centenar d’articles i llibres de Geologia, especialment estratigrafia i paleografia, així com història i ensenyament de la Geologia.

Des de Colgeocat, que va acompanyar la Dra. Carmina Virgili en aquest acte, li volem fer arribar la nostra més cordial enhorabona per aquesta distinció.

Documents adjunts Concessió de la Medalla d’Or de la UB a la Dra. Carmina Virgili:
Publicat el 25 de maig del 2011