Consells antisísmics per reconstruir Port-au-Prince

El Banc Mundial i el Govern haitià posen en contacte experts en la construcció resistent als terratrèmols amb arquitectes i enginyers locals

Experts californians en construccions a prova de sismes es van trobar amb arquitectes i enginyers haitians en una reunió promoguda pel Banc Mundial i pel Govern d’Haití. Aquesta trobada es repetirà properament amb l’objectiu d’informar els interlocutors haitians dels motius de la devastació i de les mesures preventives a adoptar.

Un dels temes principals de la primera reunió va ser l’avaluació dels edificis no caiguts en termes de reconstrucció o demolició. Després de reparar o enderrocar, segons els assistents, serà el moment de la reconstrucció.

Pel que fa als motius de tanta destrucció, els experts locals neguen que la composició dels materials constructius hi tingui a veure. En la seva opinió la principal deficiència rau en la manca de supervisió i de normatives antisísmiques, encara que una de les claus en el cas haitià va ser la combinació de dos moviments tectònics: trepant i balanceig.

El País

Publicat el 26 de gener del 2010