El geòleg Joan Rosell, Creu de Sant Jordi 2010

Les Creus de Sant Jordi premien cada any les persones i entitats que destaquen pel servei prestat a Catalunya i són un dels màxims reconeixements que pot rebre algú per part de la Generalitat. Entre els 45 distingits aquest any es troba el geòleg Joan Rosell.

El guardó es va crear l’any 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, presten serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o, més generalment, en el pla cívic i cultural.

Aquest any, el Govern català concedirà les distincions el proper dimecres 21 d’abril a les 19:00 h. en un acte solemne al Saló de Sant Jordi del Palau de la Generalitat. En total s’han premiat 32 personalitats i 13 entitats.
 
Joan Rosell (Àger, 1936) ha estat premiat per la seva trajectòria científica i acadèmica i com a impulsor de la geologia moderna i introductor de la sedimentologia a les universitats catalanes. A més de la seva investigació de la gènesi i l’evolució de l’Alta Noguera i el Pallars Jussà, el Pirineus en general i també l’illa de Menorca, cal destacar la seva important col·laboració en lelaboració dels mapes MAGNA.

Més informació a http://www.gencat.cat/acordsdegovern/20100413/06.htm

Publicat el 19 de abril del 2010