El pas de lAVE fa perillar la Devesa de Girona

El projecte inicial ha hagut de ser modificat ja que no respectava la integritat de la Devesa, espai considerat bé cultural dinterès nacional.

Tot i que lAVE ha de passar obligatòriament per sota la Devesa degut a qüestions geològiques, la comissió de Patrimoni de Girona va decidir unir esforços amb ADIF i amb lajuntament per a modificar un projecte de construcció agressiu i que no incloïa mesures de protecció de lentorn. De fet, el projecte inicial preveia talar entre 30 i 50 arbres a més de construir garites per a la sortida demergència i per a lestació de bombament daire.
Una falla al subsòl de la ciutat de Girona és el motiu pel qual no es pot canviar el traçat del projecte encara que el tren circularà uns 40 metres per sota del parc, distància suficient per a que no afecti els quasi 2.500 plàtans protegits.
Tot i les precaucions preses, lexecució del projecte obligarà a installar estructures permanents i necessitarà utilitzar la superfície del parc urbà durant el procés de construcció.

El Periódico

Publicat el 15 de desembre del 2009