EL PATRIMONI GEOLÒGIC DE TERRASSA. UN TRESOR CIENTÍFIC I CULTURAL PER DESCOBRIR

Dimarts 2 de febrer a les 19.30 h.

L’Aula Magna del Centre Cultural de Terrassa acollirà el dimarts 2 de febrer a les 19.30 h la conferència "El patrimoni geològic de Terrassa. Un tresor científic i cultural per descobrir", coorganitzada per Òmnium Terrassa i lAgrupació Astronòmica de Terrassa.

La sessió serà conduïda pel nostre company Isaac Camps Gamundi, divulgador del patrimoni geològic català a través del seu Bloc de Camp, el guiatge ditineraris geològics i la col·laboració amb diversos mitjans i entitats.

La xerrada anirà acompanyada duna sortida pràctica el dissabte 6 de febrer caminant per l’interior de la ciutat. S’iniciarà a les 9 del matí, amb una durada aproximada de 4 hores i un recorregut d’uns 5 km. El punt de partida serà lIES Torre del Palau (Can Boada), amb una visió panoràmica de l’entorn geològic de Terrassa, per continuar pel nucli urbà fins al carrer Galícia (Segle XX). Al llarg del recorregut es mostraran alguns elements i indicis geològics que han quedat fossilitzats per la trama urbana, com per exemple, el traçat dels antics torrents, el Turó de l’Argila o la configuració de la vila medieval.  

Les persones interessades en participar en aquesta sortida s’han d’inscriure prèviament enviant un correu a terrassa@omnium.cat o trucant al 663027956.

Les places estan limitades a un màxim de 20 persones. Cal portar roba dabric.  

 

(Font: Bloc de camp, Isaac Camps / Imatge de Lluís Algueró. Vistes de Terrassa, Rubí i Sant Llorenç del Munt des del Puig d’Olorda)

Publicat el 15 de gener del 2016