El subsector del sols contaminats, tot un nínxol de negoci

Empreses de consultoria mediambiental, empreses d’enginyeria i d’obra civil i empreses auxiliars són els prestadors d’aquests serveis

El subsector format per empreses que ofereixen serveis en matèria de sols contaminats ha esdevingut un nínxol interessant dins de l’important creixement del negoci mediambiental.

Els prestadors d’aquests serveis són fonamentalment empreses de consultoria mediambiental que treballen per al sector públic i el sector privat, companyies d’enginyeria i obra civil que executen les tasques de descontaminació i firmes de sondeigs i laboratoris, majoritàries entre les empreses de serveix auxiliars.

Altres perfils, com les empreses de disseny i desenvolupament d’equips de descontaminació, els bufets d’advocats especialitzats i les asseguradores del sector ambiental, també potencien la seva facturació dirigint part de la seva activitat a aquest mercat.

Les activitats són bàsicament de dos tipus: la investigació de llocs potencialment contaminats (entre el 25% i el 35% del volum de negoci) i les actuacions de descontaminació (entre el 65% i el 75%).

Expansión

Publicat el 9 de febrer del 2010