ENERGIA GEOTÈRMICA DE BAIXA TEMPERATURA I AIGÜES SUBTERRÀNIES

Interessant xerrada dijous 23 de febrer.

El dijous 23 de febrer a les 18 h al COLGEOCAT, Enric Vázquez Suñé ens parlarà sobre l’APROFITAMENT DE L’ENERGIA GEOTÈRMICA DE BAIXA TEMPERATURA I LA SEVA RELACIÓ AMB LES AIGÜES SUBTERRÀNIES.

La geotèrmia de baixa temperatura és un recurs renovable que es basa en l’intercanvi d’energia amb el terreny. Els Intercanviadors de calor o Borehole Heat Exchangers (BHEs) s’estan popularitzant com a sistema per explotar-la. A causa del creixement en la demanda de geotèrmia de baixa temperatura, és imprescindible establir una gestió integrada d’aquest recurs per a organitzar la seva explotació i protegir tant a les aigües subterrànies com als beneficiaris d’aquesta energia renovable. Donat que la geotèrmia de baixa temperatura està íntimament relacionada amb el comportament de les aigües subterrànies, és imprescindible aprofundir i millorar el seu coneixement. Es proposen metodologies de gestió basades en plataformes SIG, tant a escala regional com a escala metropolitana o local. Per a aquest últim cas es proposa establir un mercat de drets d’ús, necessari per gestionar les instal·lacions i per definir, implantar i controlar aquest mercat de drets d’ús de geotèrmia de baixa temperatura.

Assisteix a aquesta interessant xerrada el dijous 23 de febrer a les 18 h al COLGEOCAT.

Confirma la teva assistència a info@colgeocat.org.

 

(Imatge: A. García-Gil, E. Vázquez-Suñe, M. Alcaraz, A. Serrano-Juan, J.A. Sánchez-Navarro, M. Montlleó, G. Rodríguez, J. Lao (2015) GIS-supported mapping of low-temperature geothermal potential taking groundwater flow into account. RENEWABLE ENERGY 77 (2015) 268278. doi:10.1016/j.renene.2014.11.096 )

 

Publicat el 20 de febrer del 2017