EUWATHER

Amb el finançament del programa europeu CH-JPI Heritage Plus.

Recentment ha finalitzat el programa EUWATHER, una iniciativa amb l’objectiu de promocionar el coneixement i la valorització del patrimoni vinculat a cursos daigua secundaris (rius, canals i recs) en quatre casos d’estudi.  

En el projecte, han participat Universiteit Leiden (Holanda), la University of Brighton (Regne Unit), la Università CaFoscari (Venècia, Itàlia) i la Universitat de Girona.

Per part de lequip investigador del Departament de Geografia de la Universitat de Girona, làrea daplicació del projecte ha estat el Baix Ter (Baix Empordà, Girona), concretament la definida pels recs de Sentmenat, del molí de Pals i del Ter Vell. S’han inventariat un total de 117 elements patrimonials dinterès i sha dissenyat un itinerari interactiu de descoberta per a cadascun dels recs, que permeten descobrir, en bicicleta o a peu, el paisatge i el ric patrimoni cultural, tan tangible com intangible, que es troba al llarg del seu traçat.

La pretensió última és que aquestes accions relacionades directament amb el projecte puguin estimular futures intervencions, de major calat, per part dels agents socioeconòmics locals i que siguin conseqüents amb els objectius plantejats per la recerca.

La informació generada pel projecte EUWATHER es pot consultar al següent ENLLAÇ.

Els itineraris interactius es poden descarregar a la plataforma izi.TRAVEL.

-Waterways Explorer: Rec de Sentmenat.

-Waterways Explorer: Rec del Ter Vell.

-Waterways Explorer: Rec del Molí de Pals.

També es pot veure un vídeo al canal Youtube sobre aquests itineraris i el seu entorn patrimonial. Es pot veure AQUÍ.

 

(Font: UdG / Imatge: logo Euwather)

Publicat el 13 de febrer del 2018