Conferència “Greening Towards Urban Resilience” | Colgeocat
Agenda

Conferència “Greening Towards Urban Resilience”

Tipus d'activitat: Conferència
Organitzat per: AMB
Dates: 14 i 15 de març de 2023
Lloc: Citilab. Plaça de Can Surís, s/n, 08940, Cornellà de Llobregat
Horari: 8:45h - 20h
Preu: Gratuït


Descripció:

El projecte LIFE UrbanGreeningPlans està arribant a la seva fi! Per compartir la riquesa de les experiències recollides per les ciutats participants i els parcs periurbans, els socis del projecte estan encantats de convidar-vos a la conferència de cloenda a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Conferència “Greening Towards Urban Resilience”

  • 14–15 de març
  • Àrea Metropolitana de Barcelona:CitilabPlaça de Can Surís, s/n, 08940, Cornellà de Llobregat 

Les solucions basades en la natura poden ajudar les zones urbanes a respondre i adaptar-se al canvi climàtic. Per fer-ho de manera eficient és essencial aprendre dels parcs periurbans, coordinar-se entre els departaments de la ciutat i comunicar-se amb eficàcia. Els diferents socis del projecte han estat treballant per liderar el camí de la renaturalització urbana. Aquest treball, acompanyat d’intervencions d’experts i sortides de camp, és el focus de les jornades.

Inscripció gratuïta

En la conferència final del LIFE UrbanGreeningPlans reunirem persones de diferents disciplines per reflexionar sobre la renaturalització urbana , compartir casos d’estudi de bones pràctiques i treballar cap a un marc comú. Per fer-ho, tindrem en compte múltiples escales i angles. Estudiarem un ampli ventall d’ecosistemes urbans: boscos urbans, parcs o corredors verds i blaus, entre d’altres. A més, considerarem el context actual d’emergència climàtica, ràpida urbanització i incertesa social.

  • Com podem potenciar els serveis ecosistèmics a les ciutats?
  • Com poden els espais verds contribuir a la resiliència urbana?
  • Com podem incorporar la renaturalització urbana en diferents nivells de govern?

Són preguntes que intentarem respondre durant aquest acte d’alt nivell.

PROGRAMA