Sequera i onades de calor en augment. I ara què? | Colgeocat
Agenda

Sequera i onades de calor en augment. I ara què?

Tipus d'activitat: Jornada
Organitzat per: Prismàtic
Dates: 12 de desembre de 2023
Lloc: Districte Administratiu de la Generalitat de Catalunya
Horari: 10h - 14h
Preu: Gratuït


Descripció:

Estem en un periode conflictiu pel que fa a la manca d’aigua. D’una banda, cada cop plou menys i les onades de calor augmenten. De l’altra, la gestió de l’aigua que fem com a país té molts punts actius de debat. Quines són les conseqüències que té això per als ecosistemes? Parlarem de mar, rius, terra i boscos amb científiques i gestores en la trobada anual del Prismàtic d’enguany.
Malgrat haver viscut petites treves, la tendència és clara: cada vegada experimentarem més aquests episodis i cal estar preparades.
Les jornades del Prismàtic són un espai d’aprenentatge i debat entre la comunitat científica i les persones amb capacitat de prendre decisions polítiques sobre el patrimoni natural i la biodiversitat. Davant d’un tema tan crític, el Prismàtic continua compromès amb proporcionar informació amb evidència científica d’una manera clara i pensada per facilitar les polítiques de gestió ambiental.
Per això, l’objectiu de la jornada és aglutinar aquest coneixement científic de diversos grups de recerca catalans i pensar quines alternatives de gestió i planificació cal prioritzar davant de situacions tan complexes com l’actual.

23_programa_prismatic_