ÈXIT DE LA JORNADA GEOLOGIA URBANA: BARCELONA

Celebrada a Barcelona el passat 7 de maig.

Conscients de la necessitat d’un bon coneixement del subsòl de les ciutats, COLGEOCAT va organitzar la jornada temàtica GEOLOGIA URBANA: BARCELONA, el passat dimecres 7 de maig a la Sala d’Actes del col·legi a Barcelona.  

El President del COLGEOCAT, el Sr. Ramon Pérez, va obrir la jornada, que va comptar amb la participació de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, amb les ponències del Sr. Miquel Vila, sobre lelaboració dels mapes geològics 1:5.000 en àrees urbanes, i del Sr. Xavier Goula, sobre el risc sísmic a la ciutat de Barcelona.  

El Sr. Carlos Fernández Tadeo de lempresa CFT&Asociados i el Sr. Johnny Martel de Geotechnical Data Services  van centrar la seva exposició en la gestió de dades geològiques i geotècniques mitjançant el programa gINT.   

Per part de l’ICTJA-CSIC va intervenir el Sr. Ramon Julià, qui va exposar levolució del litoral de Barcelona durant l’Holocè.  

El Sr. Francesc Sàbat de la Universitat de Barcelona va explicar la geologia dels turons de Barcelona en el context de la L9 del metro.  

I el Sr. Albert Ventayol de Bosch i Ventayol Geoserveis va parlar sobre la geologia i geotècnia del port de Barcelona.  

Amb una cinquantena de participants, la jornada es va tancar amb un torn de preguntes per part dels assistents, que es van mostrar molt interessats en les diferents ponències.

La conclusió més destacable de tota la jornada és el ferm convenciment que les dades geològiques haurien de ser públiques i accessibles.  

Agraïm als ponents les seves intervencions, i als assistents pel seu interès.  

ACCEDEIX AL PDF DE LES PRESENTACIONS CLICANT AQUÍ (60 MB).

I TAMBÉ POTS VEURE LA JORNADA A YOUTUBE AL SEGÜENT LINK.

 

(Imatge: taula presidencial)

Documents adjunts ÈXIT DE LA JORNADA GEOLOGIA URBANA: BARCELONA:
Publicat el 8 de maig del 2014