ÈXIT DEL II APLEC DE LA GEOLOGIA I DEL PATRIMONI GEOLÒGIC

Celebrat a Vilanova de Meià, del 19 al 21 de juny.

Prop d’un centenar de persones han participat a la trobada experimental de la Geologia i del Patrimoni Geològic de les Terres de Lleida i dels Pirineus.

L’APLEC s’ha desenvolupat a Vilanova de Meià, als peus del Montsec, un municipi del Pirineu Meridional de Lleida, on s’han realitzat dues sortides de camp i dotze conferències.

Els geòlegs han reivindicat l’important valor de la Conca de Tremp i el Montsec, assegurant que la zona reuneix tots els requisits imprescindibles perquè la UNESCO la distingeixi com a Geoparc. En aquest sentit, impulsada per l’Ajuntament de Tremp i el Consell Comarcal del Pallars Jussà, i a l’espera de rebre l’aval d’Unesco Madrid, el proper 1 d’octubre es presentarà la candidatura a la seu de la institució a Paris, respecte la qual els geòlegs es mostren optimistes. 

L’èxit de la convocatòria, que ha comptat amb la participació del Geoparc de la Catalunya Central i del Projecte Geoparc de la Conca de Tremp i del Montsec, ha engrescat a preparar ja la propera edició, amb previsió que s’organitzi simultàniament a les Terres de l´Ebre, Catalunya Central i Pirineus de Girona, entre altres zones.

 

(Font/Imatge: Josep Mª Mata-Perelló)

Publicat el 25 de juny del 2015