EXPLORACIÓ I APROFITAMENTS D’ENERGIA GEOTÈRMICA DE BAIXA TEMPERATURA

Èxit de participació a la jornada organitzada pel COLGEOCAT i l’ICGC.

El passat dimarts 24 de novembre, la sala d’actes de l’ICGC va acollir la Jornada sobre exploració i aprofitaments d’energia geotèrmica de molt baixa temperatura, organitzada conjuntament pel COLGEOCAT i l’ICGC.  

L’objectiu de la convocatòria era impulsar el debat sobre l’aprofitament de l’energia geotèrmica de molt baixa temperatura a Catalunya com a font d’energia renovable, i donar a conèixer les principals tècniques existents pel seu aprofitament a través de sistemes d’intercanvi de calor, i també les seves aplicacions en climatització i producció d’aigua calenta sanitària (ACS).  

Ramon Pérez, President del COLGEOCAT, juntament amb Ignasi Herms, Cap de l’Àrea de Geologia i Recursos de l’ICGC, van donar la benvinguda i van obrir l’acte.

Les ponències presentades van cobrir els aspectes geològics i tècnics relacionats amb l’exploració geofísica i amb els condicionants tècnics en la perforació i en la instal·lació dels intercanviadors de calor, així com aspectes normatius i l’estat actual de la implementació de la geotèrmia a Catalunya. També es va donar a conèixer l’estat dels treballs de l’Atles digital de geotèrmia de molt baixa temperatura que prepara l’ICGC.  

La jornada va comptar amb assistents de diferents sectors i àmbits. Des de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, diputacions i ajuntaments; fins a universitats, enginyeries i consultories, o professionals lliures de diversos rams.

Amb aquesta jornada es posa en relleu la destacable projecció de futur de la geotèrmia com a font d’energia renovable dins del nostre territori.

Agrair la participació de tots els ponents i assistents, així com el patrocini de NIBE AB i la col·laboració de REHAU SA.

Podeu consultar la nota de premsa de la Generalitat de Catalunya AQUÍ i la noticia publicada a La Vanguardia al següent ENLLAÇ.

 

(Imatge: assistents a la jornada)

Publicat el 1 de desembre del 2015