Exposició “Accions. Crisi climàtica, art i ciència”

L’ICGC us convida a visitar l’exposició ACCIONS. CRISI CLIMÀTICA, ART I CIÈNCIA, la qual vol contribuir a promoure la reflexió i la sensibilització sobre el fenomen del canvi climàtic a través, d’una banda, de la visió cientificotècnica articulada al voltant d’activitats que l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya desenvolupa en aquest camp i de contribucions del Servei Meteorològic de Catalunya i, d’altra banda, de l’aportació d’artistes de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i de les acadèmies de Belles Arts de Venècia i de Florència, amb obres que, a través de l’experiència estètica i emocional, ens fan reflexionar en els efectes d’aquest canvi i en el seu impacte ambiental i humà.

El canvi climàtic és el major desafiament del nostre temps. Els seus efectes són d’abast mundial i ja són patents a tot el planeta afectant els ecosistemes i les societats humanes. Ens trobem en un moment decisiu. Si no es prenen mesures dràstiques de mitigació i adaptació, cada vegada serà més difícil i costós poder fer front als seus efectes i es podran produir danys irreparables. Aquestes mesures s’han de prendre ràpidament i a totes les escales, des de l’escala global fins a l’escala local, i exigeixen compromís a tots els nivells, des d’organitzacions supranacionals fins a nivell individual.

Comissaris de l’exposició:
Massimo Cova, Universitat de Barcelona i Joan Palau, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya

Esperem que us animeu a visitar-la!

Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), BarcelonaDe l’1 de febrer al 24 de març de 2023

Lloc: Sala d’exposicions Jaume Miranda i Canals de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya. Parc de Montjuïc, 08038 Barcelona (mapa)


Dates i hores de vista: De l’1 de febrer al 24 de març de 2023, de dilluns a divendres de 09.00 a 17.00 hores.


L’accés és gratuït i no cal inscriure’s prèviament.

Publicat el 25 de gener del 2023