FINALITZEN ELS TALLERS D’ORIENTACIÓ, RECERCA DE FEINA I MILLORA PROFESSIONAL

Organitzats amb la col·laboració de Barcelona Activa.

COLGEOCAT, la Delegació del Col·legi de Geògrafs a Catalunya i el  Col·legi d’Enginyers Tècnics d’Obres Públiques, amb la col·laboració de  Barcelona Activa, han organitzat, durant els mesos de març, abril i maig, un itinerari formatiu enfocat en la recerca de feina i  millora professional.  

Els assistents han pogut aprofitar els 5 tallers totalment gratuïts, conformant grups d’entre 10-15 persones per sessió, sota la direcció tècnica de la Joana Sanz, de la Direcció Operativa de Capacitació Professional i Ocupació de Barcelona Activa.

El 4 de març es va realitzar el taller 22 CONSELLS PER A LA RECERCA DE FEINA, on es van donar eines i recursos per millorar la cerca de treball, fent èmfasi en l’actitud i l’enfocament per assolir l’objectiu professional.

El 15 d’abril es va desenvolupar la sessió sobre CARTA I CV: LES TEVES EINES DE PRESENTACIÓ, on es van treballar ambdues eines per millorar-les i fer més efectiva la pròpia candidatura. També es va incidir en el currículum 2.0 per millorar les estratègies de posicionament tant online com offline.  

El 22 d’abril amb la càpsula PREPARA’T PER L’ENTREVISTA DE FEINA, es van treballar els aspectes més importants de l’entrevista de feina, com donar resposta a preguntes complicades i de quina manera potenciar el valor afegit. Dos dels assistents van poder posar-ho en pràctica amb un role playing molt interessant.

Amb APROPA’T A LES  EMPRESES: FES UNA BONA AUTOCANDIDATURA, celebrat el 28 d’abril, es va exposar com presentar la nostra candidatura a les empreses quan no hi ha una oferta de feina activada. La sessió va ser molt participativa i es van realitzar un parell de dinàmiques per tal de despertar  l’esperit comercial i poder generar noves oportunitats.  

Tancant l’itinerari el 18 de maig, amb el taller L’ENTREVISTA DE  FEINA: SIMULACIÓ, els assistents van poder posar en pràctica els punts tractats en les sessions anteriors simulant una entrevista de feina, des del punt de vista de 3 rols diferents: observador, entrevistador i entrevistat. La posada en pràctica va ajudar a desenvolupar les principals competències que entren en joc en aquesta part del procés de selecció.

Agraïm a la Joana Sanz i a la Montse Sanz de l’equip de Barcelona Activa la seva atenció i professionalitat en el desenvolupament d’aquest itinerari formatiu, i la seva implicació i dedicació amb els participants. Agraïment que fem extensiu als col·legis que han participat en la seva organització.

 

(Imatge: Joana Sanz amb dos assistents al taller del 22 d’abril

Publicat el 21 de maig del 2015