GEOCAMP – Distinció Jaume Vicens Vives

En el marc de l’Acte d’inauguració del curs acadèmic 2010-2011 de les universitats catalanes, celebrat el dimecres 15 de setembre, el professor David Brusi, en representació de l’equip d’autors del GEOCAMP, va rebre una de les distincions Jaume Vicens Vives a títol col·lectiu.

La distinció JVV la concedeix el Govern de la Generalitat per premiar la innovació i l’excel’lència en la docència universitària. Aquest és el primer cop que una iniciativa de contingut geològic rep aquesta distinció. El GEOCAMP ha estat reconegut per l’originalitat de l’experiència d’innovació educativa desenvolupada, la seva fonamentació teòrica i qualitat tècnica.

La candidatura per aquesta distinció va ser presentada pel Consell Social de la Universitat de Girona i el projecte va estar finançat per l’AGAUR i l’IGC. La distinció comporta un premi de 20.000 , que s’han de destinar al projecte d’innovació i millora docent.

El GEOCAMP és un portal informàtic interuniversitari per a l’aprenentatge de les activitats de camp en assignatures de Geologia, que incorpora una eina per l’edició automatitzada d’itineraris geològics, d’accés lliure i gratuït per a qualsevol usuari. Els itineraris publicats es poden trobar al cercador del portal.

L’equip promotor d’aquest portal està integrat pels professors Joan Bach, Rita Estrada, Eudald Maestro, Antoni Obrador, Oriol Oms i Enric Vicens, de la UAB; el professor David Brusi, de la UdG i el professor Josep Biosca de la UPC. També han participat els professors Carles Roqué, Manel Zamorano i Anna Menció, de la UdG, i els professors Joan Poch, Violeta Riera, Gemma Gual i Marc Anglès, de la UAB.

Publicat el 27 de setembre del 2010