HIDROGEODIA 2022 ‐ 5ª EDICIÓ BARCELONA

Prenent com a exemple la celebració de Los Geolodías, l’Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l’Aigua (IDAEA‐CSIC), amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona – Cicle de l’Aigua SA i de la Secretaria Tècnica del Park Güell i sota la coordinació de l’Asociación Internacional de Hidrogeólogos–Grupo Español (AIH‐GE), organitza la 5ª Edició HIDROGEODIA 2022, titulada Hidrogeologia urbana, un passeig per Barcelona, el dissabte 26 de març de 2022, a la província de Barcelona. Els Hidrogeodies  pretenen apropar  a  la  societat tant  la  hidrogeologia  com  la  professió de l’hidrogeòleg i consisteixen en una visita guiada per hidrogeòlegs, totalment gratuïta prèvia inscripció i oberta a tota mena de públic. L’equip d’hidrogeòlegs que guiarà la visita està format pels investigadors de l’IDAEA‐CSIC Enric Vázquez‐Suñé, Laura Scheiber i Anna Jurado.
 
Programa
9:45     Concentració a la porta d’accés preferent per a grups del Park Güell a la carretera del Carmel. Introducció a Hidrogeodia 2022: Hidrogeologia urbana, un passeig per Barcelona.
 
En el Park Güell veurem alguns dels materials geològics de la part alta de Barcelona (Collserola), parlarem de les formes d’abastament de la ciutat des de l’edat mitjana fins al segle XIX, com, per exemple, la mines de captació d’aigua. En el Park Güell hi ha algunes mines, pous i sistemes de control i recollida d’aigües pluvials dissenyades per Gaudí per al propi parc. Ens ajudaran en aquesta explicació els responsables de la Secretaria Tècnica del Park Güell.
 
12:00   Desplaçament, en metro línia 3 (Vallcarca – Tarragona), fins al dipòsit de retenció d’aigües pluvials del parc de Joan Miró, carrer de la Diputació 7.
 
Visita a les instal∙lacions del dipòsit d’aigües pluvials del parc de Joan Miró i explicació de la seva necessitat, característiques, construcció, etc. Es complementarà amb l’explicació d’alguns aspectes del Pla de recursos hídrics alternatius de Barcelona que inclou tot el referent a l’aprofitament dels aqüífers de Barcelona. Col∙laboraran en aquesta visita tècnics de Barcelona Cicle de l’Aigua, SA de l’Ajuntament de Barcelona.
 
INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ
L’assistència a la 5ª Edició HIDROGEODIA 2022 Barcelona és gratuïta, però és necessària una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a   Enric Vázquez-Suñé   –   IDAEA‐CSIC  hidrogeo.idaea@gmail.com, abans del 23 de  març de 2022, places limitades. L’organització, posteriorment, enviarà confirmació d’inscripció.
 
Nota per als assistents: Hidrogeodia 2022 – 5ª Edició Barcelona és una activitat gratuïta i oberta a tot tipus de públic que es realitza a l’aire lliure.  Els assistents assumeixen voluntàriament els possibles riscos de l’activitat i, en conseqüència, eximeixen a l’organització de qualsevol dany o perjudici que pugui sofrir en el desenvolupament de la mateixa. Els desplaçaments es realitzaran en metro i a peu. Es recomana portar calçat còmode i l’entrepà de mig matí i aigua.

Documents adjunts HIDROGEODIA 2022 ‐ 5ª EDICIÓ BARCELONA:
Publicat el 10 de març del 2022