ICOUL. 2n CONGRÉS INTERNACIONAL DE PAISATGE URBÀ

Barcelona, del 12 al 14 de juny de 2017.

Una de les conclusions del 1er. Congrés Internacional de Paisatge Urbà, celebrat a Sao Paulo (Brasil) al desembre de l’any 2015, va ser la necessitat de treballar en la consolidació de la gestió del paisatge urbà com un dels elements essencials de l’agenda dels governs locals, per la seva demostrada capacitat per influir en la millora de la qualitat de vida a les ciutats.   

El 2n. Congrés Internacional de Paisatge Urbà, que se celebrarà entre el 12 i el 14 juny 2017 al recinte modernista CaixaForum Barcelona, s’ha organitzat per tal de donar resposta a algunes de les preguntes essencials que es formulen les ciutats que aposten per una gestió urbana sostenible, també des de la gestió del paisatge urbà.   

El Congrés apostarà per superar el concepte tradicional d’espai públic com a únic objecte de gestió des de làmbit públic.   A més la inversió en paisatge urbà és veritable inversió en desenvolupament urbà sostenible, a més d’un exercici de responsabilitat social. El Congrés vol reconèixer el paper de la societat civil, i la importància dels incentius públics al sector privat per a la millora del paisatge urbà.   

Finalment es pretén que el Congrés sigui una contribució a la implementació de la Nova Agenda Urbana en allò que es refereix al paisatge urbà, com a aportació a la millora social i econòmica de la ciutat.   

Participaran personalitats internacionals d’àmbits acadèmics i de gestió relacionades amb el paisatge urbà, i especialistes vinculats als objectius del Congrés.   

Es pot ampliar la informació al següent ENLLAÇ.

 

(Font/Imatge: ICOUL)

Publicat el 23 de març del 2017