III JORNADES DE METEOROLOGIA, AIGUA I CANVI CLIMÀTIC

Figueres, del 26 abril al 22 de maig de 2018.

El trinomi meteorologia, aigua i canvi climàtic està íntimament relacionat i avui és de plena actualitat perquè la regió mediterrània és altament vulnerable als efectes del canvi climàtic.

Hi ha constàncies evidents que la variabilitat meteorològica saccentua i sincrementa lexposició a situacions de risc climàtic, com les sequeres i les inundacions.

Aquestes Jornades pretenen donar resposta a moltes preguntes sobre el canvi climàtic, entre daltres, quin és i quin pot ser limpacte del canvi climàtic a Catalunya? Poden anar a més els episodis de sequera? Plou com abans? Com influirà el canvi climàtic a la salut? Augmentaran la freqüència i la intensitat dels fenòmens meteorològics extrems?

Enguany les Jornades ofereixen la possibilitat dexplorar la meteorologia des del món artístic, i amb aquest objectiu el programa inclou una xerrada sobre música, una altra sobre art i canvi climàtic, i un taller pràctic per aprendre a fotografiar diferents fenòmens meteorològics.

A més a més, els assistents faran dhomes i dones del temps des duna estació meteorològica i es podrà observar des del mateix terreny com els boscos sadapten als efectes del canvi climàtic.

Durant els dies de les jornades, també es podrà gaudir de lexposició Després de la tempesta, arriba la calma, instal·lada a la Casa Empordà, que parla sobre els canvis de temps i la variabilitat meteorològica a partir de fotografies del Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia.

Una oportunitat per contemplar, badar, aprendre i gaudir de lespectacularitat de fenòmens meteorològics freqüents i de no tan habituals.

Es pot consultar el programa detallat accedint al següent ENLLAÇ.

I ampliar la informació AQUÍ.

 

(Font: Ajuntament de Figueres)

Publicat el 30 de abril del 2018