Indonèsia, colpejada pels fenòmens geològics

El país asiàtic pateix un tsunami com a conseqüència d’un sisme de 7,5 graus i evacua milers de persones davant l’amenaça del volcà Merapi

Un terratrèmol de 7,5 graus en l’escala Richter ha afectat Indonèsia, provocant la mort d’almenys 40 persones i la desaparició de 380 més. Aquest país asiàtic s’enfronta aquests dies a més perills d’origen geològic, doncs milers de persones han hagut de ser evacuades per l’amenaça del volcà Merapi.

L’epicentre del sisme s’ha situat a 149 kilòmetres al sud de Padang, a Sumatra, i la sacsejada ha destruït completament 10 poblacions, segons el departament d’incendis de la zona. L’efecte més nefast del sisme ha estat el devastador tsunami posterior, però al primer gran tremolor n’han seguit d’altres de menor magnitud, rèpliques de 6,1 i 6,2 graus, durant la matinada.

La nit del 25 d’octubre es va iniciar l’evacuació de les persones que viuen al voltant del Merapi. Els vulcanòlegs apunten a que la propera erupció d’aquest volcà podria ser similar a la que va matar 1.400 persones i va destruir 13 poblats l’any 1930. L’activitat del Merapi ha anat a més durant el darrer cap de setmana, superant les 500 explosions diàries i fregant les 200 petites erupcions de lava diàries.

ABC. Rtve.es

Publicat el 26 de octubre del 2010