Institucionalització del Geolodia

La Sociedad Geològica de España (SGE) està fent un esforç per unificar la denominació i el format de les diferents jornades de divulgació geològica que es realitzen sobre el terreny arreu d’Espanya per tal de millorar-ne la visibilitat i la difusió unificant aquest tipus d’activitats sota la denominació de GEOLODIA.

Per a aquest any es preveu institucionalitzar el Geolodia i, independentment que se’n desenvolupin d’altres activitats al llarg de l’any, organitzar activitats geològiques divulgatives gratuïtes un mateix dia (o la mateixa setmana) a tota Espanya, de manera que es millori el ressò mediàtic. El dia assenyalat és el 25 d’abril.

La SGE s’encarrega de la difusió de les activitats i ja estan recopilant informació de les activitats que ja estan previstes. Des del col·legi us animen a unir-vos a aquesta iniciativa i organitzar una excursió divulgativa de la geologia, de la tasca dels geòlegs i de la importància del patrimoni geològic en la vostra província o participar en les què ja estiguin organitzades. L’objectiu és que es realitzi un Geolodia per província, per tal de tenir una màxima difusió arreu i en els medis de comunicació.

En l’arxiu adjunt trobareu informació sobre com organitzar un Geolodia i també podeu consultar la pàgina web de la SGE.

Moltes de les províncies espanyoles estan ja cobertes, però encara manquen les províncies d’Àlaba, Cadis, Castelló, Còrdova, Girona, Guipúscoa, La Corunya, La Rioja, Lleida, Lugo, Màlaga, Murcia, Navarra, Ourense, Pontevedra, Sevilla, Salamanca, Tarragona, Tenerife, Toledo, Valladolid, Biscaia i Zamora.

Estem tots convençuts de que és una excel·lent manera de fer-nos veure com a geòlegs en un moment de crisis en la Ciència en general. Recordeu que fer ciència a nivell divulgatiu es tan important com fer-la a nivell d’investigació o en la tasca professional diària: aquestes últimes no tindran finançament o dedicació si no hi ha sensibilització de la societat a través de la divulgació.

Foto: Encavalcament de Daroca, Saragossa.

Documents adjunts Institucionalització del Geolodia:
Publicat el 5 de març del 2010