INTERESSANT TROBADA ALS CAFÈS DEL COLGEOCAT

CELEBRAT EL DIJOUS 21 DE MARÇ DEL 2019.

El passat dijous 21 de març la seu del COLGEOCAT va acollir una nova trobada dels Cafès del COLGEOCAT, a la qual van assistir 15 persones.

En David Rabadà, Doctor en Geologia, va exposar les seves investigacions en referència al jaciment d’Atapuerca, i particularment a la coneguda com Sima de los Huesos, obrint el debat sobre les causes de l’extraordinària acumulació de restes d’homínids i fauna carnívora en aquest indret, exposant criteris geològics que no han estat contemplats en la versió “oficial” sobre l’origen d’aquest jaciment. Després de la seva intervenció es va obrir un interessant debat sobre aquest tema.

A continuació, Joan Poch i Lluís Fuctuoso van exposar les línies mestres del protocol de bones pràctiques al camp que s’ha desenvolupat pel Geoparc Mundial UNESCO Conca de Tremp-Montsec, amb el qual es posen les bases per aconseguir una protecció més efectiva dels afloraments i jaciments que formen part d’aquest espai, amb un doble enfocament de protecció dels béns i de les persones en aquest àmbit.

Agraïm a tots la participació, tant als ponents per les seves exposicions, com als assistents.

(Imatge: COLGEOCAT. Lluís Fructuoso)

Publicat el 22 de març del 2019