JOSE PEDRO CALVO SORANDO ESCOLLIT NOU SECRETARI GENERAL DE LA IUGS

El primer espanyol que ocupa aquest càrrec.

La Unió Internacional de les Ciències Geològiques IUGS, ha escollit el geòleg espanyol José Pedro Calvo Sorando, com a nou secretari general de la organització.

Catedràtic de Petrologia al Departament de  Petrologia i Geoquímica de la Facultat de Ciències Geològiques de Madrid, José Pedro Calvo fou President de la SGE entre 2001 i 2004, així com Secretari i Editor Principal de la mateixa Societat en períodes anteriors; Director General de l’IGME entre 2004 i 2010; i escollit President de EuroGeoSurveys el 2008.

Com a nou secretari de la IUGS, José Pedro Calvo Sorando treballarà per fomentar la cooperació internacional en l’àmbit de les ciències geològiques, amb l’objectiu d’assolir un millor coneixement dels processos i recursos de la Terra, amb especial interès pel benestar de les persones. 

La Unió Internacional de Ciències Geològiques, fundada el 1961, és la més gran i més activa organització científica no governamental geològica del món, que representa prop d’un milió d’investigadors en ciències de la Terra procedents de 122 països, alhora que agrupa 53 organitzacions afiliades que cobreixen tots els camps de les ciències geològiques.

Tota la informació detallada a NOTA DE PREMSA.

 

(Font/Imatge: IGME)

Documents adjunts JOSE PEDRO CALVO SORANDO ESCOLLIT NOU SECRETARI GENERAL DE LA IUGS:
Publicat el 10 de setembre del 2014