La Boella, un dels cinc jaciments més antics d’Europa

Sondejos geotècnics han demostrat que el riu passava 70 metres per sobre de l’actual nivell del mar i han localitzat zones trampa’ per als animals

La importància del jaciment paleontològic de La Boella ha estat constatada per la intervenció de l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES). Es tracta d’un dels cinc jaciments europeus més antics i els investigadors esperen trobar-hi restes fòssils amb una antiguitat entre els 800.000 anys i els 1,5 milions d’anys, d’acord amb els estudis del subsòl.

La zona d’estudi és la riba d’un riu que antigament havia format part de la conca fluvial del Francolí, la qual cosa explica el tipus d’animals que sovint s’hi troben enterrats: espècies aquàtiques o semiaquàtiques com els hipopòtams.

Sondejos geotècnics realitzats on es construeix la nova estació de tren han demostrat que el riu es trobava 70 metres per sobre de l’actual nivell del mar. A més, a 60 metres, s’han localitzat zones trampa on els animals sovint eren arrossegats per la corrent.

Diari de Tarragona

Publicat el 20 de maig del 2010