La tuneladora bat previsions a Barcelona i forada 0,5 km en un mes

El giny arriba a la cruïlla de Mallorca amb Independència després d’haver avançat 16 metres al dia enlloc dels 10 previstos

La progressió de la tuneladora que forada el tercer túnel del TAV a Barcelona està batent les previsions. En el darrer mes ha assolit la cruïlla entre els carrers de Mallorca i Independència avançant a un ritme de 16 metres diaris, quan la distància prevista per a cada dia era de 10 metres.

El rendiment del giny és tres vegades millor que el mostrat en els 250 metres perforats entre el carrer de Biscaia i el de Trinxant, el primer dels quatre d’aquest tipus que s’obriran en els 5,6 kilòmetres fins a Sants.

Menys de 700 metres sis illes- és el que separa la tuneladora de la Sagrada Família, mesurant aquesta distància fins a la pantalla de protecció del temple de 104 columnes subterrànies del costat de la Plaça de Gaudí. La construcció dels pivots està enllestida i s’ha començat a treballar en la biga que els enllaça per sobre i també en la consolidació del terreny amb la injecció de formigó.

El Periódico

Publicat el 14 de juliol del 2010