MANIFEST VERGONYA, NI UN MINUT MÉS, PER UNA EUROPA DE LES PERSONES

COLGEOCAT s’adhereix al Manifest de la Intercol·legial.

COLGEOCAT s’ha adherit al Manifest "Vergonya, ni un minut més!, per una Europa de les Persones" de l’Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya.

Amb aquest lema, lAssociació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya, que representa més de 100 corporacions de tots els àmbits professionals integrades per més de 250.000 col·legiats i col·legiades, impulsa una campanya per denunciar la situació infrahumana en què es troben les persones refugiades que arriben a sòl europeu. Una situació que sha agreujat arran del preacord assolit entre la Unió Europea i Turquia, que preveu expulsar a tots els que arribin irregularment a Grècia, inclosos els que fugen de guerres o pateixen persecució, com els refugiats sirians.  

Des dels Col·legis professionals es reitera que els Drets Humans són lúnic valor que hauria de moure la nostra societat i surgeix als Estats per tal que preparin mesures efectives i ràpides per millorar lajuda als refugiats, no per impedir-la. Els Col·legis professionals creuen que aquest acord entre la UE i Turquia significarà una trava més de les moltes que les institucions europees estan posant als refugiats. Així mateix, lamenten la falta de pro activitat que les autoritats estan mostrant davant daquesta crisi humanitària de primera magnitud.  

Per aquest motiu, sha elaborat un Manifest en defensa dels drets dels refugiats per tal de preservar els seus drets i al qual es poden sumar totes les Administracions, entitats públiques i privades, ONG, i tots aquells col·lectius i ciutadania que vulguin revertir la situació actual en què es troben els migrants.  

Es pot llegir el contingut del Manifest al següent ENLLAÇ.

Les persones que vulguin col·laborar en aquesta Campanya, poden signar el Manifest individualment AQUÍ.

Atès que la Unió Europea adoptarà una decisió sobre aquesta greu qüestió en els propers dies, sha considerat fonamental poder posar en marxa de manera immediata aquesta iniciativa i en aquest sentit, sha previst fer avui dijous 17 de març el lliurament daquest Manifest al cap de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona per part dels degans, deganes, presidents i presidentes dels col·legis professionals i consells de col·legis.

 

(Font/Imatge: Associació Intercol·legial de Col·legis Professionals de Catalunya)

Documents adjunts MANIFEST VERGONYA, NI UN MINUT MÉS, PER UNA EUROPA DE LES PERSONES:
Publicat el 17 de març del 2016