Mort del gran geòleg Dr. Oriol Riba i Arderiu

Ahir, 31 de maig de 2011, va morir Oriol Riba i Arderiu, deixant un profund buit en el món de la Geologia, al qual va consagrar amb gran afany els millors esforços de la seva vida.

Oriol Riba i Arderiu va néixer a Barcelona el 23 de setembre de 1923.

Llicenciat en Ciències Naturals i Doctor en Geologia, fou investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques, becari a Wageningen (Holanda) i a Angers i Rennes (França) i catedràtic a la Universitat de Saragossa i a la Facultat de Geologia de la Universitat de Barcelona, on va fundar el Departament d’Estratigrafia i Geologia Històrica.

Membre fundador de l’Associació Internacional de Sedimentologia, President de l’Institució Catalana d’Història Natural (ICHN) i Director del Diccionari de Geologia de l’Institut d’Estudis Catalans, fou promotor de les especialitats de sedimentologia, geologia marina i geologia del petroli a la UB. Va investigar la conca terciària de l’Ebre i la serralada Ibèrica i va fer recerca d’hidrocarburs al País Basc, a Navarra, a la Rioja i a la Catalunya central, així com a Guinea i al Sàhara.

Fou coautor amb Ferran Colombo del llibre Barcelona: la Ciutat Vella i el Poble Nou; assaig de geologia urbana, i fou membre de l’Institut d’Estudis Catalans i del Consell de Protecció de la Natura, de la zona volcànica d’Olot.

L’any 1992 va rebre la Medalla Narcís Monturiol al mèrit científic i tecnològic de la Generalitat de Catalunya.

Va dedicar la seva vida a la docència i va fer importants aportacions al coneixement de l’evolució geològica del territori.

Oriol Riba i Arderiu va morir ahir 31 de maig de 2011.
Des de Colgeocat volem fer arribar les nostres condolences als seus familiars i amics.
Descansi en pau.

La cerimònia tindrà lloc demà 2 de juny a l’Oratori Sancho d’Àvila de Barcelona.
Per a tots aquells que vulgueu fer arribar les vostres condolences podeu fer-ho a través d’aquest enllaç.

Publicat el 1 de juny del 2011