NOVA LLEI DE FOMENT DEL TREBALL AUTÒNOM

Des del 10 doctubre els aturats poden fer-se autònoms i seguir cobrant la prestació.

Per a molts col·legiats  en situació d’atur la solució a la manca de treball es troba en l’emprenedoria.  

Fins ara, els col·legiats  que es trobaven cobrant una prestació per desocupació després d’acabar el contracte en alguna empresa com a treballador per compte d’altri, solien esperar a acabar el període de cobrament per iniciar la seva activitat, ja que donar-se d’alta en aquest règim suposava una pèrdua immediata del dret a prestació.

Ara la nova Llei de Foment del Treball Autònom, aprovada pel Senat el passat 25 d’agost, permet que aquells col·legiats  que estiguin cobrant l’atur puguin compatibilitzar la prestació amb el fet d’exercir la seva activitat com a autònoms durant un període de 6 mesos.

Aquesta mesura pot ajudar a molts col·legiats  per compte propi a iniciar la seva activitat, perquè els permet tenir un matalàs d’ingressos durant els primers sis mesos.

 Des del 10 d’octubre, si estàs interessat a compaginar el cobrament de la prestació per desocupació, amb l’alta en aquest règim pots seguir aquests senzills PASSOS:

Inicia el procediment d’alta en el règim. Per a això només has d’acudir a Hisenda i omplir els formularis corresponents per a l’alta en el règim. Després, has d’anar també a la Seguretat Social per comunicar la teva alta i començar a treballar de forma efectiva.

A partir d’aquí tens 15 dies per presentar-te al Centre Públic d’Ocupació a comunicar aquesta situació. Fora d’aquest termini, la compatibilitat del cobrament i la inclusió en el règim no serà possible.

Des d’aquest moment, les obligacions com a demandant d’ocupació deixen de ser efectives, perquè es considera que s’està exercint una activitat econòmica.

Hi ha EXCEPCIONS que no permeten compatibilitzar aquesta situació:

No serà possible per a  les persones que cobrin l’atur en un sol termini.

No es podran beneficiar daquesta mesura aquells col·legiats que hagin fet ús d’una comptabilització similar en els últims dos anys.   

La nova Llei de Foment del Treball Autònom, inclou també altres mesures, com la possibilitat que els autònoms econòmicament dependents puguin contractar un treballador per conciliar la vida familiar i laboral.

Pots consultar tots els detalls clicant a  LLEI 31/2015 de 9 de setembre.

Si tens dubtes sobre com començar a treballar com autònom, consulta la nostra GUIA PER A AUTÒNOMS, on d’una manera senzilla i entenedora t’expliquem tot el procés per donar-te d’alta i les obligacions fiscals que implica aquesta situació professional.

Igualment quedem a la teva disposició: info@colgeocat.org / 934 250 695.  

 

(Imatge: COLGEOCAT)

Publicat el 13 de octubre del 2015