Olimpíada Científica Juvenil Espanyola

Arriba la III Olimpíada Científica Juvenil Espanyola (OCJE), un certamen d’àmbit estatal obert a equips de 3 alumnes de fins a 15 anys inclosos (nascut en 2007).

A diferència de les seves «germanes grans», les olimpíades científiques de batxillerat, l’OCJE és multi i interdisciplinària: combina matemàtiques, física, química, geología i biologia. En ella, els estudiants s’enfrontaran a proves tant individuals com grupals; que combinaran preguntes teòriques, problemes i exercicis pràctics, per així avaluar coneixements, habilitats deductives i pensament creatiu. Per als participants es tractarà, a més, d’una oportunitat per a conèixer-se millor a si mateixos: els seus límits, talents i interessos en l’àmbit de la ciència.

En aquest enllaç , trobaràs informació sobre com es van celebrar la primera edició y la segona edició de l’OCJE . Van ser tot un èxit!

Els docents interessats poden, des d’ara fins al pròxim 10 de març de 2022 (a les 16:00h), inscriure a alumnes del seu centre a la fase autonòmica, que tindrà lloc entre el 24 i 25 de març de forma telemàtica. L’horari i data concreta s’anunciaran més endavant. L’examen constarà d’un qüestionari tipus test que l’equip realitzarà sota la supervisió del professor responsable. Els equips més ben classificats representaran la seva comunitat a la fase estatal, que se celebrarà, si la situació sanitària ho permet, el mes de juliol a València, Comunitat Valenciana, on es premiarà als millors estudiants de tot Espanya.

L’organització de l’OCJE va a càrrec de QuinteScience , una associació juvenil i sense ànim de lucre formada per antics participants de diverses olimpíades científiques. El seu objectiu és promoure el paper de la ciència dina la nostra societat, tant des de la divulgació com des de l’educació. Amb aquesta nova olimpíada volen proporcionar als estudiants d’ESO l’oportunitat de viure una experiència molt bonica que de ben segur que els marcarà, fins i tot més que a nosaltres.

Podeu trobar més informació sobre l’OCJE a: www.quintescience.es/ijso/fase-autonomica-2022/

Aquí hi trobareu, a més, les basesformulari d’inscripció i les autoritzacions de participació i cessió de dades. Per tal de poder participar a la prova serà imprescindible presentar les autoritzacions corresponents emplenades d’acord amb el que estableixen les bases. Estarem encantats de resoldre qualsevol dubte al correu: ijso@quintescience.es.

Publicat el 1 de març del 2022