Patrimoni geològic i geodiversitat

Per primera vegada, el patrimoni geològic apareixerà en el programa de treball de la UICN.

De la mà de la Comissió de Patrimoni de la SGE (Sociedad Geológica de España) i de l’Associació Europea per a la conservació del patrimoni geològic (ProGEO), el patrimoni geològic i la geodiversitat s’inclouran en el programa de treball de la UICN (Unió Internacional per a la Conservació de la Natura).

Ambdues organitzacions geològiques han realitzat una sèrie d’activitats dins el marc del Cinquè Congrés Mundial de la Natura, celebrat a Jeju (Corea) del 6 al 15 de setembre d’aquest any. Concretament, han impartit un curs de formació en matèria de geoconservació i desenvolupament econòmic basat en el patrimoni geològic, una taula rodona, han projectat un audiovisual i han participat en la sessió de pòsters. 

La moció presentada per la SGE-CPG i ProGEO davant l’Assemblea General de la UICN, mitjançant la qual s’estipula que la UICN ha d’incorporar en el seu programa de treball la geoconservació i la valorització del patrimoni geològic, ha estat aprovada, alhora que una moció presentada per Eco-Union i copatrocinada per la SGE sobre turisme sostenible, desenvolupament rural i patrimoni natural, que preveu la conservació de la diversitat geològica en les activitats turístiques i el foment del turisme geològic.

El reconeixement gradual del patrimoni geològic per part del món de la conservació és l’assoliment d’una fita important que ha de suposar motiu de satisfacció per a la comunitat geològica.

(Font: N. Herrero, DGMNB / Imatge: UICN-V Congrés Mundial)

Publicat el 18 de setembre del 2012