PREMIS NACIONALS DE RECERCA

Premis de reconeixement social de la ciència.

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb el suport del Govern de la Generalitat de Catalunya, convoca els Premis Nacionals de Recerca, amb la finalitat de fomentar el reconeixement social de la ciència i, molt particularment, divulgar entre la societat catalana lactivitat científica dels investigadors i investigadores vinculats al nostre país.    

Els guardons consten dels següents premis:   

1)     Premi Nacional de Recerca. Premia linvestigador o la investigadora del sistema català de recerca i innovació que hagi contribuït de manera significativa internacionalment a l’avenç d’una disciplina científica en qualsevol dels seus àmbits: ciències humanes i socials, ciències de la vida i de la salut, ciències experimentals i tecnologia. El premi consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra i la quantitat de 40.000 euros.   

2)     Premi Nacional de Recerca al Talent Jove. Vol estimular i reconèixer lesforç dels/de les joves investigadors/ores que en la seva trajectòria professional hagin destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball científic i de recerca. El premi consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra i la quantitat de 10.000 euros.

 3)     Premi Nacional de Comunicació Científica. Premia la millor iniciativa de comunicació i divulgació científica de Catalunya en qualsevol dels possibles formats i mitjans existents (publicacions en paper o digitals, programes de ràdio i televisió, webs, exposicions, festivals, etc.). El premi, sense dotació econòmica, consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra.

  4)     Premi Nacional de Mecenatge Científic. Esdevé un reconeixement institucional a les persones, empreses o entitats per la donació o la seva contribució a la generació de recursos filantròpics per promoure o recolzar projectes científics a Catalunya. El premi, sense dotació econòmica, consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra.

 5)     Premi Nacional al Partenariat Publicoprivat en R+I. Té com a finalitat reconèixer les activitats de partenariat publicoprivat en recerca i en làmbit general de la cooperació entre el sector públic i el privat en activitats dR+I a Catalunya. El premi, sense dotació econòmica, consisteix en una figura acreditativa del ceramista i escultor Jordi Serra.    

El termini de presentació de candidatures finalitza el 30 de setembre de 2016 a les 14 hores.

Es poden consultar les bases dels premis al següent ENLLAÇ.

 

(Font: Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació)

Documents adjunts PREMIS NACIONALS DE RECERCA:
Publicat el 30 de juny del 2016