RECURSOS HÍDRICS I CANVI CLIMÀTIC

Simposi IdRA 2018 – VIII Jornada Tècnica del GECCC i el CADS.

L’aigua és, juntament amb l’abundància d’oxigen a l’atmosfera i l’existència de vida, l’element distintiu del planeta Terra en el sistema solar. Des de fa dècades es busca aigua, amb especial interès, en altres mons, mentre que és evident la seva presència en el planeta on vivim fins i tot des de l’espai exterior, pel blau dels oceans i el blanc dels núvols. La hidrosfera, com la resta de components del sistema climàtic, està experimentant ja els efectes de l’escalfament global, principalment per culpa de les enormes emissions de gasos d’efecte hivernacle.

La jornada està organitzada per l’Institut de Recerca de l’Aigua (IdRA), el Consell Assesor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i el Grup d’Experts en Canvi Climàtic de Catalunya (GECCC), i ha tingut el suport de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

L’IdRA és un dels 17 instituts de recerca de la Universitat de Barcelona, que reuneix 115 investigadors amb el vincle comú de l’estudi de l’aigua des de perspectives acadèmiques molt variades. El GECCC l’integren 75 investigadors de diferents àmbits, que, amb el suport del CADS, ha contribuït decisivament als Informes sobre el Canvi Climàtic a Catalunya.

En el Simposi de l’IdRA 2018-VIII Jornada Tècnica del GECCC i el CADS es tractaran problemàtiques de l’aigua en el context del canvi climàtic, en tres blocs:

1) Aigua, agricultura i canvi climàtic;

2) Aigua, economia i canvi climàtic,

i 3) De les sèries pluviomètriques a la captació i gestió de l’aigua.

En total són 7 ponències, impartides per especialistes de renom que treballen o representen diversos grups i institucions (IdRA, GECCC, CADS, OMM, ACA, IRTA, UB).

La jornada se celebrarà el 16 de novembre, de 9:15 h a 17:30 h, a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la UB.

L’accés és lliure, si bé l’aforament és limitat.

Consulta el PROGRAMA.

 

(Font/Imatge: IdRA UB)

Documents adjunts RECURSOS HÍDRICS I CANVI CLIMÀTIC:
Publicat el 6 de novembre del 2018