Resultats Assemblea General ICOG 2012

Benvolguts col·legiats/des,
Com cada any es va celebrar a Madrid l’Assemblea General de l’ICOG, el passat dissabte14 d’abril.

La representació de COLGEOCAT va ser exercida pel Vicepresident Ramon Pérez Mir, i pel President de la Delegació Joan Escuer Solé, amb un total de 50 vots delegats, un total de 52 vots (en números rodons, prop del 10% del cens de la nostra Delegació).

Prèviament divendres hi va haver eleccions a una part de la "Junta de Gobierno" de l’ICOG, incloent el President, on va resultar elegida l’única candidatura que s’hi presentava. Hi van votar un total de 81 col·legiats, el que representa un 2,8% del cens total de l’ICOG.

Així, el mateix divendres 13, a les 19:30 h., es va celebrar la reunió de la "Comisión Mixta Delegaciones-Sede Central", que es va allargar fins les 23 h., on es van tractar diversos temes (Segell de Qualitat, situació econòmica de l’ICOG i de les Delegacions, "Plan de Empleo"), deixant pel final la negociació del règim financer entre les Delegacions i la Seu Central sense que s’arribés a un acord.

D’una banda, la Seu Central proposava disminuir el percentatge que reben les Delegacions adduint com a raó principal que aquestes disposen de més diners per col·legiat per a donar-los-hi serveis.

Les Delegacions proposaven deixar el règim tal com es va acordar l’any passat, donat que en el període de bonança econòmica (2002-2007) es van abonar força diners a la Seu Central i que en un sol any no era suficient per equiparar el tema; a més es va objectar que els serveis que donen les Delegacions també estan disponibles per a tots els altres col·legiats del territori ICOG si així ho desitgen.

A la fi i per votació es va decidir una disminució del 75% al 65% en el règim financer, el que vol dir que la Seu Central el 2012 abonarà un 10% menys a les Delegacions en aquest concepte. Cal tenir en compte que aquests diners corresponen únicament a les quotes que paguen els col·legiats de les pròpies Delegacions i no pas qualsevol altra entrada monetària. De fet, una altra forma de dir-ho és que la Seu Central passa de quedar-se el 25% al 35% de les quotes dels col·legiats de les Delegacions (durant els anys anteriors es quedava el 60%).

Dissabte 14, l’Assemblea va començar a les 10 h. i va acabar cap a les 15 h. Per primera vegada es retransmetre per Internet. Si desitgeu veure-ho, ho teniu disponible a YouTube en els següents links:
VÍDEO 1
VÍDEO 2

Són un total de 5 hores de gravació per que us assenyalem a continuació alguns dels moments que creiem més remarcables.
La part corresponent a la presentació dels resultats de COLGEOCAT va des de 1:16:00 h. a 1:45:00 h. aproximadament pel PRIMER VÍDEO.
També podeu consultar el debat suscitat per la variació del règim financer entre les Delegacions i la Seu Central en el període entre 0:31:00 h. i 1:43:00 h. del SEGON VÍDEO.

Tenint en compte la complicada situació actual i que caldrà negociar amb la Seu Central i les altres Delegacions tot un reguitzell d’assumptes importants durant el 2012, us fem saber que COLGEOCAT convocarà una sèrie d’accions i reunions, ja siguin virtuals o be "in situ", per copsar la opinió majoritària del col·lectiu de geòlegs catalans, per a que la representació catalana respongui de manera fefaent a la realitat del nostre col·lectiu.

Quedem a la vostra disposició per qualsevol consulta.

Ben cordialment,

Joan Escuer Solé
President Consell de Govern
COLGEOCAT

 

Publicat el 18 de abril del 2012