Terres rares lunars per assegurar el futur tecnològic

Els científics apunten a l’existència de grans reserves minerals que poden nodrir les futures necessitats del desenvolupament humà

L’interès científic en la Lluna no decau malgrat que el president nord-americà, Barack Obama, hagi anunciat la cancel·lació dels plans de la NASA per tornar al satèl·lit. Els científics consideren que el terreny lunars pot incloure terres rares, reserves minerals d’un alt valor, i que  els recursos seran indispensables per al futur desenvolupament humà.

Alguns dels Rare Earth Elements (ERE), com el tàntal, fonamenten els microcomponents de l’electrònica de consum i els jaciments on s’hi poden extreure són escassos.  Actualment la Xina és el gran proveïdor mundial dels minerals rars i, segons un informe oficial dels EUA, les necessitats industrials xineses podien empènyer el gegant asiàtic a deixar d’exportar terres rares en un termini de 5 a 10 anys.

Si es confirmessin les pitjor expectatives en aquest sentit, les necessitats humanes podrien requerir de noves reserves dels metalls rars d’aquí a 30 anys i, per obtenir-les de la Lluna, seria necessari planejar ara nous viatges tripulats.

ABC

Publicat el 7 de octubre del 2010