Un centre aqüícola el doble de gran al Delta de l’Ebre

L’IRTA reforçarà les seves investigacions amb la remodelació del centre de Sant Carles de la Ràpita

L’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) disposarà d’unes instal·lacions el doble de grans al Delta de l’Ebre un cop remodeli el seu centre aqüícola de Sant Carles de la Ràpita. Les obres han de servir per ampliar l’espai en 1.000 metres quadrats i poder aprofundir en la recerca i la col·laboració amb empreses del sector aqüícola.

En aquest centre hi treballen al voltant de 50 investigadors dedicats a innovar en el cultiu d’espècies com la cloïssa o el llobarro, a detectar toxines i a desenvolupar algues que serveixin per produir biodièsel. A més, la Unitat d’Ecosistemes Aquàtics s’ocupa de l’estat ecològic del darrer tram de l’Ebre i dels sediments que necessita, en el marc del Pla Integral de Protecció del Delta de l’Ebre.

Un altre projecte en curs és el d’un nou laboratori que analitzarà les dades de la xarxa de 140 indicadors ambientals que se situarà en el tram final del riu i les badies. Aquest laboratori permetrà saber més sobre la qualitat de l’aigua, el cabal del riu, els sediments i la subsidència.

Diari de Tarragona

Publicat el 18 de març del 2010